Top
Növényi őssejtekkel a bőr fiatalságáért – Szépségportál
fade
1430
post-template-default,single,single-post,postid-1430,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,tribe-no-js,flow-ver-1.3.7,,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-standard,eltd-fixed-on-scroll,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Növényi őssejtekkel a bőr fiatalságáért

Növényi őssejtekkel a bőr fiatalságáért

Az utóbbi idők legígéretesebb fejlesztése a növényi őssejtek felhasználása a kozmetikában. Bár várhatóan több bőrproblémára is választ ad majd e terápia, azt már most lehet tudni, hogy képes visszafiatalítani a bőrt, kezeli ráncokat, a pigmentfoltokat, a rosaceát, egyes újabb kutatások szerint a narancsbőrt is.

[stextbox id=”portal” float=”true” width=”300″]A növényi őssejtek felfedezése egy svájci almatípusnak köszönhető. A szélsőséges időjárási viszonyok közepette is megtermő alma eltarthatóságával hívta fel magára a figyelmet. Hónapokig eláll úgy, hogy megőrzi épségét, ˝nem ráncosodik˝. Arra jöttek rá a kutatók, hogy a benne lévő őssejtek teszik alkalmazkodóvá ezt az almafajtát. Ma már több növényből,  többek között az alpesi rózsából, a szőlőből is ki tudja a kozmetikai ipar nyerni a bőrnek fontos őssejteket.[/stextbox]

Az emberi bőrben található őssejtek felelősek a bőrt felépítő sejtek létrehozásáért, az elhalt sejtek pótlásáért . A kor előrehaladtával, illetve az UV-sugárzásnak köszönhetően az epidermiszben lévő felnőtt őssejtek aktivitása csökken. A lelassult működés miatt kevésbé képesek a megújulásra, egészséges, fiatal bőrrétegek létrehozására . Ezzel megindul az öregedési folyamat, a ráncosodás.

Miért  a növényi őssejt?

A növényekben  meglévő őssejtek  az emberi bőrsejttel hasonló genetikai elemekből épülnek fel. A bőrbe juttatva óvni tudják az őssejtek környezetét,   és serkentőleg hatnak azok  működésére. Nem pótolják az emberi őssejtet. A legújabb kutatások szerint viszont képesek kijavítani azok hibáit, és visszafordítani az öregedési folyamatokat.

A szépségipar itthon és külföldön is egyre szélesebb körben alkalmazza a növényi őssejteket.  A fontos tápanyagokat bőr  A professzionális szalonkezelések mellett, ma már otthonra szánt kiszerelésben is lehet kapni növényi őssejtet tartalmazó készítményeket..